Dag 0 | Forberedelser

Velkommen til Akademiet

Masterkurset er for deg som skal lede et Akademiet-kurs i din lokale sammenheng. Her får du all informasjonen og undervisningen du trenger for å holde et komplett seks kvelders ledertreningskurs. Masterkurset inneholder følgende:

  • Plan for hver enkelt kurskveld med forberedelser, tidsplan, beskrivelser og videoundervisning.
  • Arbeidsark som printes ut til/før hver av samlingene

Forberedelser før kursstart

  • Markedsfør og rekrutter deltakere (se materiell nedenfor). Sikt inn mot aldersgruppen 18-25 år, som kurset er egnet for. Det er mulig å gå utover dette, men vær bevisst å holde en god og ærlig gruppedynamikk internt. Går du yngre enn 18 år? Se gjennom kurset og vurder deltakernes modenhet for å gå disse prosessene.
  • Vær tydelig på forpliktelse til å være med på alle samlinger, om deltakere skal få plass. Dette er viktig for progresjonen individuelt og gruppedynamikken. Prioriter heller færre, men overgitte deltakere. Ikke vær redd for å heve lista for deltakelse. Dette er attraktivt og gjør at deltakerne som får plass prioriterer kurset.
  • Bestill Gallups Strengthsfinder 2.0 til alle deltakerne. Denne deles ut under første samling, og en trenger denne for å få kurskode til å ta testen før samling 2. Merk: varelager og frakttid kan variere her, så sørg for at disse bestilles i god tid. Vi utvikler en Akademiet pakke med denne boken som kan kjøpes direkte i FriBUs nettbutikk, men denne er ikke på plass ennå.
  • Planlegg kveldene, og sørg for at du har et godt «klasserom» på plass med projekter, skrivepulter, god lyd, lys og luft, god middag og snacks klart for en best mulig opplevelse og tilstedeværelse underveis.
  • Få inn medledere og sørg for at det er minst 1 leder per 5-7 deltakere, så dere har tilstedeværelse og overskudd til å være tett på deltakerne underveis, og får rom til de gode samtalene.
  • Økonomi: Ta gjerne en deltakeravgift på kurset, på 200-500,- kr. Utgiftene dere vil ha er ikke store og primært rundt mat og bok til hver enkelt, men betaling skaper overgivelse og et ønske om å få noe ut av investeringen. Det er mulighet både å søke FriBU prosjektstøtte og til Kristelig studieforbund (K-stud) om støtte til Akademiet. Ta kontakt for detaljer.
  • Menighetsplantingstur: Vi anbefaler alle Akademier å bli med på Frikirkens årlige menighetsplantingstur til Europa, for merverdi av interne relasjoner, praktiske eksempler og undervisning om menighetsplanting, og å bli kjent med andre i kirkesamfunnet. Denne pleier å være en langhelg i mars. Kontakt oss for informasjon.

Har du andre spørsmål eller ønsker å arrangere Akademiet i din Frikirke: ta kontakt med Eirik B. Fjellestad på ebf@fribu.no eller 98809352.

Markedsføring

Kurset er skreddersydd for å arrangeres av lokale ledere i lokale menigheter; enten enkeltmenigheter eller i samarbeid mellom flere menigheter. Materiellet nedenfor kan brukes i markedsføringen av kurset.

Reklameflyer

Bruk tykt A4-papir med glans (180g +). Print dobbeltsidig og klipp på midten.

Akademiet_flyer_A4

Grafikk